Cum Coenzima Q10 poate Beneficia Sanatatii Tale

Știați că există un supliment care poate întări inima, muschi si organe? Coenzima Q10 a început să primească o mulțime de atenție, datorită beneficiilor sale de sănătate potențiale. Cu toate acestea, mulți oameni care ar trebui să fie luat aceasta nu sunt, deoarece acestea nu au nici o idee despre efectele sale.

Ce este Coenzima Q10?
Înțelegerea CoQ10 va face îți dai seama cât de important această substanță este de a ajuta mentine corpul activ și sănătos. Celulele au o structură numite mitocondrii, care are grasimi si zaharuri și le transformă în energie. Este responsabil pentru 95 la suta din energia celulară. Energiei celulare este ceea ce este nevoie pentru a mentine corpul funcționează bine.

Procesul este destul de simplu si te face sa realizezi cat de important este sa mananci bine. Cand mananci, CoQ10 ajuta la descompunerea și procesul de produse alimentare. Mitocondriile ia apoi grasimile si zaharurile din ceea ce ai consumat și ca energie ajută la creșterea celulelor și întreținere.

Acest proces se întâmplă în mod constant pentru a vă asigura că rămâne sănătoși. Cu toate acestea, fără suficient de CoQ10 în corpul dumneavoastră, s-ar putea suferi de inimă sau probleme musculare. Mulți oameni raport a nu fi capabil de a recupera după exercitarea, acesta este unul dintre primele semne ale unui deficit în această substanță.

Ce Cauzele deficit de CoQ10
Utilizarea de medicatie este motivul numărul unu de ce unii oameni au niveluri scazute de CoQ10. Medicamente ridicat de colesterol pare a fi principalul vinovat, dar a fost, de asemenea, a constatat ca medicamente diabet zaharat pot face același lucru.

Completarea Coenzima Q10
Unele persoane care sufera de insuficienta cardiaca, cancer, distrofie musculara si boli parodontale sunt deficitare în CoQ10. O modalitate de persoane cu această deficiență ridica nivelul lor este prin consumul de alimente bogate în CoQ10 sau de a lua suplimente.

Alimentele bogate in CoQ10
• Sardine
• Heart
• ficat
• Rinichi
• ulei de soia
• Macrou
• Alune

Unii oameni, care au dificultati de recuperare de la exercitiu, ia suplimente de CoQ10 pentru că ei raporteaza ca aceasta ajuta muschii lor recupera după un antrenament intens.

Alte beneficii ale CoQ10
• Studiile au descoperit că acesta imbunatateste functia cardiaca in multe persoane cu boli de inima.
• Multi medici prescriu suplimente de CoQ10 pentru persoanele cu diabet zaharat, deoarece aceasta scade de zahăr din sânge și reduce nevoia lor de insulina.
• Persoanele cu afectiuni gingivale au constatat că în cazul în care iau acest supliment gingiile lor vindeca mai repede.
• știri recente au descoperit ca o deficienta in CoQ10 determină unele persoane de a fi obezi. A lua un supliment poate ajuta pe acești oameni piardă în greutate mult mai eficient și să mențină o greutate sanatoasa.

Măsuri de precauție cu CoQ10
În timp ce această substanță are multe beneficii, aceasta poate provoca, de asemenea, multe probleme de sănătate dacă sunt luate în exces.
• Utilizarea CoQ10 în exces poate provoca insomnie.
• Cercetarile au aratat ca a lua CoQ10 pentru o perioadă prelungită de timp poate ridica nivelul enzimelor hepatice.
• CoQ10 pot reduce de zahăr din sânge și nivelul tensiunii arteriale și a provoca amețeli.

Vorbiți cu medicul dumneavoastră
Înainte de a începe să luați orice suplimente, discutați cu medicul dumneavoastră. El va fi capabil să vă ajute să înțelegeți dacă sau nu aveți un deficit în CoQ10 și, dacă aveți nevoie pentru a lua supliment. Este important să-i spun orice alte suplimente sau medicamente pe care le luați, astfel el poate recomanda de interactiuni medicamentoase si reactii adverse potentiale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *